Beenhouwerij Thyssen logo

Barbecue

Beenhouwerij Thyssen zorgt voor alles wat u op tafel wilt toveren bij een gezellige barbecue. Wij bieden standaardschotels aan, maar werken ook op maat én naar wens van onze klanten. Wij kunnen eveneens een saladeschotel voorzien, inclusief sauzen.

Beenhouwerij Thyssen - Barbecue

Rundvlees

  • Rundsbrochette
  • Côte à l’os
  • Entrecote gekruid
  • Tournedos
  • Pepersteak

Varkensvlees

  • Gemarineerde ribbetjes
  • Gemarineerde koteletjes
  • Gemengde brochette van de chef
  • Provençaals spek
  • Speenvarkenkoteletten
  • Brochette van varkensfilet

Kip en kalkoen

  • Kalkoen speciaal
  • Gemarineerde kalkoenbrochette
  • Gemarineerde kippenboutjes
  • Gemarineerde kippensatés

Hamburgers en worsten

  • Chipolata
  • Merguez
  • Barbecueworst
  • Barbecuehamburger

Lamsvlees

  • Lamskroontjes
  • Gemarineerde verse lamskoteletten
  • Gemarineerde diepvrieslamskoteletten
  • Lamsbrochette

Sauzen

  • Koud: cocktail, curry, tartaar, barbecue, look
  • Warm: zigeuner, peper, béarnaise, archiduc

Saladbar

  • Tomatensla
  • Gekookte boontjes
  • Zomersla
  • Komkommersla
  • Gemengde sla
  • Gewone sla
  • Rijstsalade
  • Waldorfsalade
  • Aardappelsalade
  • Italiaanse pastasalade
  • Aardappel in de schil met kruidenboter

Barbecue tips:

  • Maak tijdig het vuur aan: 40 minuten voordat je begint. Laat 25 cm afstand tussen rooster en gloed.
  • Giet nooit te veel houtskool ineens in het toestel!
  • Begin pas te bakken als de gloeiende houtskool bedekt is met een laagje witte as.
  • Vlees vooraf marineren en afdoppen, nooit oliën net voor of tijdens het roosteren.
  • Geroosterde groenten: champignons, uien, aubergines of courgettes bestrijken met wat kruidenolie of vul een tomaat met kruidenboter en laat mee roosteren.
  • Heerlijke boter: vermeng boter met wat gehakte spinazie, specerijzout en wat bieslook, oprollen en koel bewaren.
  • Een lekker toetje: rijg verse vaste fruitsoorten op een pen, besprenkelen met witte wijn, bestrooien met suiker en roosteren. Voor het opdienen besprenkelen met kirschwater.
  • Op welke temperatuur roosteren?
    Runds- en lamsvlees worden op een hevig vuur geroosterd, omdat deze vleessoorten rozerood moeten blijven van binnen.
    Kalfs-, varkens- en gevogeltevlees worden op een matig vuur geroosterd omdat deze vleessoorten volledig gaar moeten zijn bij het opdienen.
    Vleeswaren en groenten worden op een matig tot zacht vuur geroosterd.
    Alle nagerechten op zacht vuurtje roosteren.

Voor verdere uitleg, een prijsofferte of -info kan u ons telefonisch of via mail contacteren.